Gå til forsiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Mennesket og havnen

 

 

 

 

Besøg udstillingen i den gamle toldbod på Assens Havn og hør historier om havnen og dens vitale betydning for købstad og opland gennem tiderne.

I udstillingen bombarderes dine sanser af lyd, lys og billeder, der sammen med museumsgenstande beretter om et levet liv på havnen og samtidig skaber et historisk perspektiv på aktuelle overvejelser om havnens fremtid. 
Du kan høre personlige beretninger om overfarten mellem Assens og Årøsund før dampmaskinen blev opfundet. Du kan også høre beretning om stormfloden i 1872. Så kom og bliv klogere på havnen og dens betydning. Vidste du f.eks. at både det danske og svenske postvæsen havde rute gennem Assens? Eller vidste du, at studenes vej fra Skåne til hertugdømmerne gik over Assens i 1600-tallet?
Udstillingen er dynamisk, det vil sige, at du vil opleve at den ændre sig gennem tiden. Nye genstande kommer til mens andre måske forsvinder. 

 

 

Åbningstider og priser

For information om åbningstider og priser, se her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernsts Samlinger

Østergade 57

5610 Assens

klik her

 

Willemoesgaarden

Østergade 36

5610 Assens

klik her

    

Toldbodhus              

Nordre Havnevej 19        

5610 Assens

klik her

administration

Østergade 57 A

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

Mail: post@museumvestfyn.dk

 

 

 

assens lokalarkiv

Foreningshuset Gasværket

Ramsherred 52 

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

klik her

 

 

 

 

Særudstillingen om Assensbanen skulle efter planen lukke søndag d. 17. december, men da udstillingen har været en forrygende succes har vi valgt at forlænge udstillingens levetiden.