Gå til forsiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Kend din købstad

 

 

 

Kend din købstad

 

Til skoler
Book en byvandring rundt i Assens gader og hør fortællinger om de rige og fattige i Assens i 1800-tallet. Eleverne guides rundt i den gamle købstad. Der bliver gjort stop forskellige steder i byen, hvor der fortælles om livet i Assens for henholdsvis de rige og de fattige.

 

Forløbet skal gøre eleverne opmærksomme på:

• ”Kend din købstad”. Købstaden Assens har en central placering ved Lillebælt, og byen rummer historier, som kan skabe forståelse omkring forholdet mellem købstaden og oplandet gennem historien.
• At der var stor forskel på hvilket liv og hvilke muligheder man havde, alt efter om man var rig eller fattig.
• At koble steder i byen til tidligere menneskers liv og virke.

Forløbet henvender sig til 4.-6. klasse og har til formål at imødekomme kompetencemålet for historie: Eleven kan relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid til eget liv. Færdigheds- og vidensmål: Familie og fællesskaber: Eleven kan sammenligne tidligere tiders familie, slægt og fællesskaber med eget liv. Eleven har viden om fællesskaber før og nu. Livsgrundlag og produktion: Eleven har viden om livsgrundlag og produktion før og nu.  

 

Forløbet kan inspirere til videre arbejde, der imødekommer kompetencemål for dansk, efter 4. klassetrin: Færdigheds- og vidensmål: oplevelse og indlevelse: Eleven kan dramatisere litteratur og andre æstetiske tekster gennem oplæsning og tegning. Krop og drama: Eleven kan dramatisere tekster og temaer sammen med andre.

 

Målgruppe: 4.-6. klasse.
Pris: kr. 550.
Varighed: 60-75 min.

For mere information: kontakt os.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernsts Samlinger

Østergade 57

5610 Assens

klik her

 

Willemoesgaarden

Østergade 36

5610 Assens

klik her

    

Toldbodhus              

Nordre Havnevej 19        

5610 Assens

klik her

administration

Østergade 57 A

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

Mail: post@museumvestfyn.dk

 

 

 

assens lokalarkiv

Foreningshuset Gasværket

Ramsherred 52 

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

klik her

 

 

 

 

Særudstillingen om Assensbanen skulle efter planen lukke søndag d. 17. december, men da udstillingen har været en forrygende succes har vi valgt at forlænge udstillingens levetiden.