Gå til forsiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

I spanskrørets tid

 

 

 

 

Skrådrengen Christian Lauritsen (billedet) er en af otte identiteter som museet har skabt til skoleforløbet "I spanskrørets tid". Identiteterne er suppleret med personlige ting som gør, at det er nemmere at imødekomme historiens mennesker og deres liv. Forløbet henvender sig til 6.-7. klasse og omhandler aspekter af det at være barn i 1896, både i borgerskabet og i arbejderklassen.
Emner som kønsroller, børns rettigheder, børns betydning i familien og for industrien kommer på dagsordenen gennem dilemmaforløbet, hvor eleverne skal hjælpe de historiske identiteter med deres svære valg. Eleverne får indblik i børns hverdag og udfordringer anno 1896 gennem det, at tage stilling til konkrete dilemmaer formidlet gennem dilemmakort. Elevernes erfaringer med dilemmaerne bliver sat i perspektiv til deres eget liv og til mennesker andre steder i verden.
Udviklingen af forløbet er udarbejdet som et af flere forløb under projektet ”Historien formidlet gennem dilemmaer”. Det er et samarbejde mellem Museum Vestfyn, Den Gamle By, Arbejdermuseet, Forsorgsmuseet, Struer Museum og Museum Sønderjylland. Projektet er støttet af Nordea-fonden og indgår i Kulturstyrelsens satsning Historier om Danmark.


Forløbet er i testfasen. Hvis din skole vil være testklasse, så kontakt museumsinspektør Ingrid Vatne:
iv@museumvestfyn.dk eller telefon: 40 25 94 96.  

 

Vil du læse mere, så kan du downloade metodekataloget til dilemmabaseret formidling her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernsts Samlinger

Østergade 57

5610 Assens

klik her

 

Willemoesgaarden

Østergade 36

5610 Assens

klik her

    

Toldbodhus              

Nordre Havnevej 19        

5610 Assens

klik her

administration

Østergade 57 A

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

Mail: post@museumvestfyn.dk

 

 

 

assens lokalarkiv

Foreningshuset Gasværket

Ramsherred 52 

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

klik her

 

 

 

 

Fredag d. 23. marts holder vi (gen-) åbning af udstillingen Mennesket og havnen i Toldbodhus, Nordre Havnevej 19. Alle er meget velkomne til at deltage i åbningen, som finder sted kl. 14.
Lørdag d. 24. marts slår vi dørene op til sæsonstart.
Onsdag d. 28. marts har vi præmiere på vores nye koncept "Gratis Onsdag".