Gå til forsiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Vestfyns Hjemstavnsgård

 

Vestfyns Hjemstavnsgård ved Glamsbjerg, Klaregade 23

 

 

Efter købet af Landmålergården i 1930 opbyggede Vestfyns Hjemstavnsforening et lille frilandsmuseum i udkanten af landsbyen Gummerup. Her er rige muligheder for at studere fynsk bindingsværk, bl.a. de berømte sulekonstruktioner. Bygningerne er omgivet af haver og i museumsmarken dyrkes gamle kulturplanter som boghvede, hør, sennep, roer og de forskellige kornsorter - alle med de tidligere så almindelige svampeangreb, skadedyr og ukrudtsplanter, som ikke ses i det moderne landbrug.

 

For yderligere oplysninger om bygningerne, se folder med oversigtstegning.

 

Fra årsskiftet 2012/13 er museumsdriften lagt om, således at der fremover lægges større vægt på en formidling af omgivelsernes kulturhistorie end på en præsentation af museets genstandssamling. Vi ønsker at blive et udgangspunkt for udforskning af det vestfynske kulturlandskab - og et aktivitetsområde, hvor man lejlighedsvis har mulighed for at deltage i forskellige arbejdsprocesser og lege.

 

Fra museet udgår to vandreture, se foldere: Tur 1 og Tur 2 + kort. På Assens Kommunes hjemmeside er de to ture også beskrevet, blandt mange andre attraktive ture i kommunen under overskriften "Stier", og her findes desuden et elektronisk kort, hvor man kan studere de to ruter nærmere.

 

 

                                                Eagle Luftfoto, april 2011

 

 

Se Fødevarestyrelsens

smiley-rapporter

 

 

    

Kort & Rute

 

Se film med lav opløsning

Se film med høj opløsning

 

 
 
 

 

Ernsts Samlinger

Østergade 57

5610 Assens

klik her

 

Willemoesgaarden

Østergade 36

5610 Assens

klik her

    

Toldbodhus              

Nordre Havnevej 19        

5610 Assens

klik her

administration

Østergade 57 A

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

Mail: post@museumvestfyn.dk

 

 

 

assens lokalarkiv

Foreningshuset Gasværket

Ramsherred 52 

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

klik her

 

 

 

 

Særudstillingen om Assensbanen skulle efter planen lukke søndag d. 17. december, men da udstillingen har været en forrygende succes har vi valgt at forlænge udstillingens levetiden.