Gå til forsiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Nyheder

 

 

(gen-) åbning af udstilling

 

Fredag d. 23. marts holder vi (gen-) åbning af udstillingen Mennesket og havnen i Toldbodhus, Nordre Havnevej 19.
Alle er meget velkomne til at deltage i åbningen, som finder sted kl. 14.

Udstillingen Mennesket og havnen er dynamisk og har ændret sig siden åbningen i juni 2015, hvor nye elementer løbende er kommet til.

I 2018 sætter udstillingen fokus på øen Bågø. Kom og fejer (gen-) åbningen sammen med os og få udbygget din viden om Bågø.

 

 

 

 

 

sæsonstart

 

Lørdag d. 24. marts slår vi dørene op til sæsonstart. Frem til og med fredag d. 22. juni kan du besøge udstillingerne Mennesket og havnen, NEXT STOP og Willemoes – historier om helte, onsdag samt lørdag og søndag kl. 11-14. Du kan besøge Frederik Ernsts Have, onsdag-fredag kl. 11-14.

 

 

 

 

 

gratis onsdag

 

Onsdag d. 28. marts har vi præmiere på "Gratis Onsdag" – et nyt koncept. Resten af året kan du, hver onsdag, besøge os - gratis.

Frem til og med fredag d. 22. juni kan du om onsdagen besøge udstillingerne Mennesket og havnen, Willemoes – historier om helte og NEXT STOP samt Frederik Ernsts Have fra kl. 11-14.

 

 

 

 

 

"ny" bestyrelse

 

Den ”nye” bestyrelsen for Museum Vestfyn har konstitueret sig – synes du at ansigter og titler virker bekendt? Så har du helt ret, der er nemlig ingen udskiftning i sammensætningen af bestyrelsen.
Bestyrelsen består af (se billedet): John Koppel, advokat – udpeget af Vestfyns Museumsforening. Lars Bisgaard, lektor, ph.d. – udpeget af den øvrige bestyrelse. Ingemann Jensen, formand for Arkivrådet – udpeget af Arkivrådet. Tea Dahl Christensen, museumsinspektør – valgt af medarbejderne. Ena Nørgaard, 1. viceborgmester i Assens Kommune – udpeget af Assens Byråd. Bestyrelsen har konstitueret sig som følger: formand: John Koppel og næstformand: Ena Nørgaard.

 

 

 

 

 

vinterferie på museum Vestfyn

 

Husk at lægge vejen forbi Toldbodhus i vinterferien. Der er åbent i udstillingen Mennesket og havnen hele ugen kl. 10-16 (d. 12.-18. februar) - med gratis adgang. Der er aktiviteter for børn mandag- fredag kl. 10-15. "Vi kikker på fugle" og laver fuglekasser, filter fugle, får besøg af naturvejlederen og meget andet. Vi glæder os til at se jer. Læs mere om vinterferien her.

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev 2018

 

Vi har udsendt det første nyhedsbrev i 2018. 

I 2018 fortsætter vi udsendelsen af fire nyhedsbreve om året. Som noget nyt vil vi også udsende et nyhedsbrev inden ferier. I denne udgave kan du se vores program for ferien og lade dig inspirere til spændende aktiviteter. Du vil også opdage, at der i slutningen af nyhedsbrevet er kommet en kalender. Her kan du se begivenheder og arrangementer i perioden frem til udsendelsen af næste nyhedsbrev. Vi håber, at disse tiltag vil gøre det lettere at få overblik over alt det spændende der sker på museet.

Fra 2018 kan du ikke længere læse nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Så hvis du ikke vil gå glip af spændende nyheder fra os, så skynd dig at tilmelde dig nyhedsbrevet her.

 

 

 

 

 

Tillykke til os

 

Til Assens Kommune- og Udvikling Assens fælles nytårskur i fredag d. 5. januar, modtog 29 virksomheder ”Social Ansvarlig-mærket” – heriblandt Museum Vestfyn. Vi siger mange tak. Alle modtagere af mærket er automatisk indstillet til prisen som Årets Virksomhed 2018. Prisen uddeles d. 17. maj. Vi glæder os.

 

 

 

 

 

glædelig jul

 

Juleferien nærmer sig med hastige skridt. Inden vi helt når der til vil Museum Vestfyn gerne ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.
Vi glæder os til at tage hul på 2018 sammen med jer.

 

 

 

 

 

next stop - stopper ikke

 

Særudstillingen om Assensbanen skulle efter planen lukke søndag d. 17. december, men da udstillingen har været en forrygende succes har vi valgt at forlænge udstillingens levetiden. Den 17. december går NEXT STOP derfor kun på ferie. Fra lørdag d. 24. marts til og med søndag d. 21. oktober 2018 kan du igen opleve historien om Assensbanen. Denne gang med lidt nye elementer. Efter d. 21. oktober starter processen med at opbygge en ny særudstilling i underetagen af Willemoesgaarden. Læs mere om NEXT STOP her.

 

 

 

 

 

jul på museum vestfyn

 

To weekender i december jules der på Museum Vestfyn – d. 9. og 10. samt d. 16. og 17. december. Lørdag d. 9. december kl. 12-15 slår museet dørene op til julehygge og sang i Frederik Ernsts Have. Museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen byder velkommen til Syngedrengene Valdemar Thorsø og Thomas Obeth, som vil føre os igennem dagens musikalske program. Vi lufter også selv sangstemmerne og synger sammen et par julesalmer. Kl. 13 er der gratis omvisning i Ernsts Samlinger. Haven vil være stemningsfyldt pyntet med lys og museet byder på gløgg og juleknas. Arrangementet er gratis.
Søndag d. 10. december er der også gratis adgang til Frederik Ernsts Have i tidsrummet kl. 12-15. Her kan man på egen hånd nyde den smukke have. Museet byder på kaffe og en julesmåkage.
I weekenden d. 16. og 17. december kan du opleve Assens på egen hånd gennem familie vandringen ”I Skrådrengens fodspor” og finde ud af, hvad en af de unge arbejdere på en tobaksfabrik kan have ønsket sig til jul i 1896.
Materiale til familie vandringen udleveres i Willemoesgaarden, begge dage kl. 12-15. Det er gratis at deltage i vandringen.
Du kan læse mere om julearrangementerne her.

 

 

 

 

 

Lygtevandring i assens' gader

 

Tag med på lygtevandring, når vi onsdag d. 29. november, samt onsdag d. 6. og 13. december kl. 17-18 inviterer på en stemningsfuld vandring i Assens efter mørkets frembrud. Kom og oplev den helt særlige stemning i skumringen og hør fortællinger om købstadens mennesker, gader og bygninger. Vi mødes foran Willemoesgaarden - når lygterne er tændt, bevæger vi os ud på en anderledes byvandring i lygternes skær.

Søndag d. 17. december kl. 17-18 afholdes en ekstra lygtevandring i forbindelse med julearrangementet i Assens.

Lygtevandringen starter foran Willemoesgaarden. Pris: kr. 50 (kontant eller Mobile Pay).

Læs mere om lygtevandringerne her.

 

 

 

 

 

nyhedsbrev - november 2017

 

Så er det sidste nyhedsbrev i 2017 klar til læsning. Hvis du ikke har modtaget nyhedsbrevet - så husk at tilmelde dig her. Du kan også læse nyhedsbrevet samme sted. Go læselyst.

 

 

 

 

 

arkivernes dag

 

Assens Lokalarkiv afholder traditionen tro Arkivernes Dag. Det fælles tema i år er ”Før og Nu”. Vi har fundet 80 billeder frem, der viser lokale steder – som de så ud før og som de ser ud nu. Kik med og se de store forandringer nogle af stederne har gennemlevet. Vi gir’ kaffe og småkager. Vi ses lørdag d. 11. november kl. 10-14.

Billedet viser Assens Sukkerfabrik som den så ud før - kom og se billedet af sukkerfabrikken som den ser ud nu, samt mange andre.

 

 

 

 

 

aflysning

 

Vi er desværre blevet nødt til at aflyse Folkeuniversitetsforedraget "Frit efter Martin Luther - reformatoren Christiern Pedersen og hans danske skrifter" d. 11. oktober pga. for få tilmeldte. Vi kan kun opfordre til, at man sørger for at købe billet i forvejen til foredrag hos Folkeuniversitetet - så er man med til at sikre, at foredragene afvikles.
Det næste foredrag i rækken er jernbaneeksperten Lars Viinholt-Nielsen, som gæster Assens d. 1. nov. og fortæller om Assensbanen. Han er DEN mest vidende om emnet - så det bliver en spændende aften! Billetter til dette foredrag købes på www.tobaksgaarden.dk

 

 

 

efterårsferie på Museum Vestfyn

 

Glæd jer til efterårsferien, som rummer oplevelser for hele familien.

Som noget helt nyt kan du i år tage på familievandringen: I skrådrengens fodspor. Som en del af Æblefestivalen kan du filte dit eget æble eller lave en æblepompon. Der bliver også maritime dage i Toldbodhus og vores udstillinger har udvidet åbningstid.

Du kan læse mere om alle de spændende aktiviteter i efterårsferien her.

 

 

 

 

 

nyhedsbrev - september 2017

 

Så er nyhedsbrevet for september på gaden. Hvis ikke det allerede er landet i din mailboks, kan du læse- og tilmelde dig her.

 

 

 

 

 

Reformationstur på Vestfyn

 

I samarbejde med Assens Provsti afholdes to reformationsture på Vestfyn, med museumschef Johan Møhlenfeldt som turleder.

Turene afholdes lørdag d. 9. september - samt lørdag d. 23. september kl. 13.00.

På turen besøges vigtige steder på Vestfyn for reformationens udbredelse i Danmark. Fra Assens, hvor nogle af de tidligste evangeliske
prædikener i kongeriget blev holdt, i Vor Frue Kirke, går turen i bus til Faurskov Banker og Øksnebjerg, lokaliteter for afgørende slag under Grevens fejde. Via Assens, med et stop ved mølledammen, går turen til Helnæs, hvor Johan Rantzau gik i land og der bliver tid til kaffe på Helnæs Kro.

Du kan læse mere om reformationsturen og se de praktiske oplysninger her.

 

 

 

 

 

Museum Vestfyn tager del i Mod.Strøm

 

Den fynske kunst- og kulturfestival Mod.Strøm løber af stablen d. 8.-17. september. Festivalen består af over 50 kunst- og kulturprojekter. På hele Fyn er en række steder udpeget til at vise øens kreative potentialer. I Assens Kommune er Assensbanen udpeget som eventsted. I festivalugen vil der foregå en lang række aktiviteter, som kulminerer i kunstprojekterne ”Livsnerve” og ”Lokomotiv”.
Museum Vestfyn bakker op om festivalen ved at indsamle historier om- og ting med relation til Assensbanen. Så har du en lille eller en stor historie at fortælle - eller en spændende ting i gemmerne med relation til Assensbanen, som bør bevares for eftertiden, så kig forbi museets rullende indsamlingsstation ”NEXT STOP lastbilen”. Du kan også besøge udstillingen om Assensbanen – NEXT STOP i Willemoesgaarden, som har åbent alle festivalens dage, kl. 12-16 og lørdag d. 16. helt til kl. 20. Der er gratis entré i festivalsugen.

Du kan se Museum Vestfyns program for ugen her.

 

 

 

 

 

Efterår betyder temaonsdag

 

I efteråret kan du opleve 11 helt særlige onsdage i selskab med Museum Vestfyn.
Vi har sammensat et program, hvor foredrag, erindringscafé, by - og havevandring er blandt de mange tilbud.
Programmet skydes i gang onsdag den 6. september, hvor museumsinspektør Tea Dahl Christensen tager de have - og historieinteresserede med på mini-havevandring i Frederik Ernsts Have, kl. 10.30-11.30. Dette og de fleste andre af efterårets arrangementer er ganske gratis at deltage i – og der er noget for enhver smag. Du kan se hele programmet her.

Tre af efterårets arrangementer foregår i samarbejde med Folkeuniversitetet. Blandt andet onsdag d. 1. november, hvor Museum Vestfyn kan præsentere Lars Viinholt Nielsen, som er forfatter til den hidtil mest omfattende publikation om Assensbanen.

Vel mødt – vi glæder os til at tilbringe nogle skønne efterårsonsdage i selskab med jer.

 

 

 

 

 

mød museum Vestfyn på gågaden

 

Kender du Museum Vestfyn? Vi vil meget gerne gøre opmærksom på, at Museum Vestfyn er museum for hele Assens Kommune og ikke kun for Assens by, hvor vi har adresse. Derfor kan du i efteråret møde Museum Vestfyn i de større byer i kommunen, når vi kommer rundt til "gågade" arrangementer eller lignende. Det hele starter på fredag d. 1. september i Aarup, til Open by Night. Så kom forbi vores lille bod til en snak. Vi glæder os til at se dig.

 

 

 

 

 

tour de sejl

 

Igen i år kommer Museum Vestfyn rundt på besøg i hele kommunen, som optakt til "Assens for fulde Sejl - Historien er Overalt."

Sammen med Børne- og Ungdomsteatret Lirekassen inviterer vi alle til at komme og være med til sjove aktiviteter.

Vi kommer til Haarby, Glamsbjerg og Aarup fredag d. 21. juli og Knarreborg, Tommerup St. og Vissenbjerg lørdag d. 22. juli.

Vi glæder os til at hilse på jer.

 

 

 

 

 

nomineret til "Kulturpris Fyn 2017"

 

Det er nu officielt, at Museum Vestfyns udstilling ”Dreyer – Liv og landskab”, som blev vist i Willemoesgården fra 13. juni til 18. december sidste år, er en af de nominerede til Kulturpris Fyn 2017.
Det er vi meget stolte og glade for. Som en del af udstillingen indgik samarbejdet med kunstner Christian Elovara Dinesen og Ebberup Skole, med projektet ”I Dreyers Fodspor”.
Udstillingen er nomineret blandt andet fordi den krydser grænser mellem genrer og giver noget mere til den traditionelle kunstudstilling. Samtidig med at den også gør brug af mere æstetiske redskaber, til at gøre den kulturhistoriske udstilling relevant, smuk og vedrørende for publikum. Derudover er udstillingen nyskabende i dens måde at udviske grænserne mellem det fysiske udstillingsrum og byrummet samt det at den skaber direkte referencer til den vestfynske natur. Udstillingen appellerer bredt til forskellige aldersgrupper. Udstillingens form omfatter både ophængning af lokalhistorisk og kunsthistorisk interessante værker. 3 videoinstallationer udformet i samarbejde mellem kunstner, skole og museum skaber en nutidig kommentar til Dreyers liv og hans landskaber. En natur-rute er udviklet for publikum, som vil ”gå i Dreyers fodspor” og opsøge steder, hvor Dreyer har malet i første del af1800-tallet.   
Gennem udstillingen bliver kunsten, kulturlandskabet og kulturhistorien bundet sammen i en fortælling, som knytter fortid og nutid sammen og hvor skællet mellem kunst og kultur ophører. Udstillingen skaber nye vinkler at se Assens gennem, ved at knytte malerens blik på den lokale købstad til det nationale identitetsskabende projekt, som udspillede sig i guldalderen. Udstillingen har sat ansigter på mennesker, som har boet i byen og bidraget til at gøre den historiske købstad mere vedkommende for publikum.

-Vi glæder os til afgørelsen d. 13. november i Helios i Fåborg.

 

 

 

 

 

Nyt nyhedsbrev

 

Så er der igen et nyhedsbrev fra Museum Vestfyn på gaden.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her - samme sted kan du også læse nyhedsbrevet.

 

 

 

 

 

Willemoes - historier om helte

 

Torsdag d. 11. maj, på Peter Willemoes' fødselsdag, åbner Museum Vestfyn en ny permanent udstilling, indrettet på Willemoesgaardens 1. sal.

Udstillingen "Willemoes - historier om helte" tager fat på historien om helte og stiller skarpt på heltenes DNA: hvad skaber en helt?

Udstillingen er bygget op omkring Peter Willemoes, som det lokale eksempel på en helt.

Du kan læse mere om udstillingen og se programmet for dagen her.

 

 

 

 

 

mød Vestfyns Modeljernbaneklub i NeXT stop

 

I udstillingen NEXT STOP i Willemoesgaarden er en flot model af Assens Station, som den cirka så ud i 1950'erne. Modellen er bygget af Vestfyns Modeljernbaneklub.

Den første lørdag i hver måned, i hele udstillingsperioden, kan man møde modelbyggerne i udstillingen, mellem kl. 12 og 14. Her kan man få en snak om modellen og der vil blive fremvist materiel som har tilknytning til Assensbanen.

 

 

 

 

 

foredrag om historiens helte - bemærk ny dato

 

Onsdag d. 22. november holder vores ph.d. og museumsinspektør Tea Dahl Christensen foredrag.

Tea har skrevet afhandling om danske soldaterhelte og vil denne aften tage os med ind i en verden befolket af helte. Foredraget vil kredse om forskellige forståelser af helte igennem tiderne og vi vil komme omkring forskellige helte - også de lokale.
Stedet for foredraget oplyses senere.

I vores årskalender fremgår det, at foredraget afholdes d. 27. april. Men foredraget er flyttet til d. 22. november.

 

 

 

 

 

Udstillingsåbning - NEXT STOP

Fredag d. 7. april kl. 15.00 åbner borgmester Søren Steen Andersen vores nye særudstilling NEXT STOP i Willemoesgaarden.

Alle er meget velkomne til at deltage i åbningen. Vi glæder os til at slå dørene op og vise jer udstillingen om Assensbanen. Vi ses.
Du kan læse mere om udstillingen her.

 

 

 

 

 

Ny årsbrochure

 

Må vi præsentere den nye årsbrochure for Museum Vestfyn. Ud over information om alle vores aktuelle udstillinger, indeholder brochuren ikke mindst en årskalender og museets åbningstider for hele 2017. Distributionen af brochuren er så småt i gang. Har du ikke set den endnu, så kan den opleves her. Rigtig go læselyst.

 

 

 

 

 

dilemmabaseret historieformidling

 

I forbindelse med ”DR Ultras” kommende serie til unge ”Venner fra Fremtiden”, som bliver vist i 2017, har flere museer en særlig fokus på at bruge dilemmabaseret historieformidling. Museum Vestfyn indgår som sparringspartner i et samarbejde mellem Den Gamle By, Arbejdermuseet, Forsorgsmuseet og Struer Museum om at udarbejde og kvalitetssikre en ”værktøjskasse” til brug ved dilemmabaseret formidling. ”Værktøjskassen” skal virke som inspirationskilde til museumsformidlere og undervisere, når dilemmabaseret formidling skal bruges som metode i historieformidlingen.

Samarbejdet vil også resultere i udviklingen af et dilemmabaseret formidlingstilbud, som skal tilbydes skoleklasser fra og med efterårsferien
2017. Museum Vestfyn kan afsløre, at tilbuddet vil arbejde med forholdet mellem købstaden og oplandet. Projektet er støttet af Nordea-fonden og er en del af ”Historier om Danmark” – et tværgående samarbejde mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen om at styrke borgernes viden om- og kendskab til egen og fælles historie.

 

 


 

 

Nyt nyhedsbrev

 

Så er det første nyhedsbrev i 2017 udsendt. Du kan læse nyhedsbrevet her.

Husk også at tilmelde dig nyhedsbrevet, hvis ikke du allerede har gjort det, så du fremover modtager nyhedsbrevet i din mailboks.

 

 

 

 

 

ny særudstilling i støbeskeen

 

I øjeblikket arbejdes der på højtryk bag kulisserne for at gøre stueetagen i Willemoesgaarden klar til en ny særudstilling.

Særudstillingen NEXT STOP kan opleves fra d. 8. april til og med d. 17. december. Udstillingen sætter fokus på Assensbanen og den betydning banen fik for by og land - og for de mennesker, som havde en forbindelse til banen.

Du kan læse mere om den kommende udstilling her.

 

 

 

 

 

artikel om ph.d.

 

Som tidligere skrevet, blev museumsinspektør Tea Dahl Christensen, d. 11. november, ph.d med forsvaret af afhandlingen "Den danske soldaterhelt". Den 13. december bragte Kristeligt Dagblad en artikel om Tea og hendes afhandling. Du kan læse en lille del af artiklen fra Kristeligt Dagblads hjemmeside her. Hele artiklen kan læses her.

 

 

 

 

artikel om Ernsts samlinger på engelsk i spansk tidsskrift

 

Som fortalt i museets nyhedsbrev fra september 2016 er Museum Vestfyn blevet bedt om at bidrage til det spanske museum Museo Cerralbos digitale tidsskrift ESTUCO (på dansk STUK) med en artikel om Ernsts Samlinger.
I december 2016 er det nyeste nummer af Estuco online, og det indeholder vores engelsksprogede artikel, som du kan hente og læse her. Artiklen er forsynet med forside og indholdsfortegnelsen fra det spanske tidsskrift. God fornøjelse!

Her kan du vælge at kigge på dette års udgave af Estuco i sin fulde længde.

 

Og september-udgaven af Museum Vestfyns nyhedsbrev kan du finde her.

 

 

 

 

museumsinspektør bliver ph.d.

 

Museumsinspektør Tea Dahl Christensen blev fredag d. 11. november ph.d ved Institut for Kulturvidenskaber med forsvaret af afhandlingen "Den danske soldaterhelt". Stort TILLYKKE til Tea med den nye titel.

 

 

 

 

 

jul med museum Vestfyn

 

I tiden op mod jul byder vi på både helt nye- og "gamle kendte" arrangementer. I november og december er der fire onsdage mulighed for at komme med på en stemningsfuld lygtevandring i Assens byrum. Du kan komme i nostalgisk julestemning når vi i weekenderne i december, frem til jul, omdanner Toldbodhus til julebiograf. Traditionen tro holder vi juleklip for børn i alle aldre i Willemoesgaarden i weekenden d. 17. og 18. december. Samme weekend kan du opleve Frederik Ernsts Have i "julestemning". Læs mere om alle arrangementerne her.

 

 

 

 

 

Tid til nyhedsbrev

 

Museum Vestfyn har netop udsendt det sidste nyhedsbrev – i 2016. Som en del af vores formidling synes vi, at nyhedsbrevet er et godt supplement til hjemmeside, Facebook- og Instagramprofil. Derfor vil der også i 2017 udkomme nyhedsbreve fra Museum Vestfyn fire gange om året. Vi håber naturligvis at du har modtaget nyhedsbrevet, ellers kan du læse det her og husk at tilmeld dig samme sted.

 

 

 

 

 

Arkivernes dag på Assens lokalarkiv

 

Lørdag d. 12. november er det Arkivernes Dag. I den forbindelse holder Assens Lokalarkiv åbent i tidsrummet kl. 10-14.
Kom forbi og få hjælp til at se hvad vi har af oplysninger i arkivet om din familie eller dit hus. Vi gir’ en kop kaffe imens vi søger. Som altid modtager vi også gerne indleveringer. Så har du arkivalier, så som gamle breve, dagbøger, fotoalbum, lysbilleder eller lignende, som fortæller en historie om Assens, modtager vi det gerne.

 

 

 

 

 

Sidste faste omvisninger i Ernsts Samlinger i denne sæson

 

I weekenden d. 29. og 30. oktober afholdes de sidste faste omvisninger i denne sæson. Begge dage kl. 11.00. De faste omvisninger vender naturligvis tilbage til foråret. Se mere her.

 

 

 

 

 

Ændrede åbningstider i Toldboden

 

Vinteren står for døren og det betyder ændrede åbningstider i Toldboden, både i udstillingen "Mennesket og havnen" og i museumsbutikken.

Frem til og med søndag d. 18. december er åbningstiderne: onsdage kl. 12-18, lørdag og søndag kl. 12-16.

Se mere her.

 

 

 


 

Inspiration og æblekage

 

Torsdag d. 13. oktober kan du i tidsrummet kl. 15-16 komme forbi Toldbodhus og høre mere om alle de spændende aktiviteter vi har i efterårsferien. Så der er rig mulighed for at planlægge ferien inden den for alvor går i gang. Kom forbi og bliv inspireret og smag på efteråret, vi byder nemlig på kaffe og æblekage.


 

aktiviteter i efterårsferien

 

Efterårsferien står for døren og i perioden fra mandag d. 17. oktober til søndag d. 23. oktober er vi klar med sjove aktiviteter for børn i alle aldre, både i Toldbodhus og i Willemoesgaarden.
I Toldbodhus er emnet "Maritime Dage" og i Willemoesgaarden er det "Naturens Materialer".
Der er aktiviteter begge steder mandag-fredag kl. 10-15 samt lørdag og søndag kl. 10-13.
Læs hele programmet her.

 

 

 

 

 

Foredragsrække

 

I anledning af 200-året for guldaldermaleren Dankvart Dreyers fødsel inviterer Folkeuniversitetet i Assens i samarbejde med Tobaksgården og Museum Vestfyn til en foredragsrække i efteråret. Læs mere om foredragsrækken her.

 

 

 

 

 

nyt nyhedsbrev

 

Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev fra Museum Vestfyn. Du kan læse nyhedsbrevet her, men husk også at tilmelde dig samme sted, så du fremover selv modtager nyhedsbrevet. Go’ læselyst.

 

 

 

 

 

På tur med Dreyer

 

I forbindelse med ”Assens Kulturdage” har Museum Vestfyn lavet et turforslag ”I Dreyers fodspor”. Her kan du udforske den Vestfynske natur, som landskabsmaleren Dankvart Dreyer hold så meget af. Turen kan opleves på cykel, vandretur eller i bil.
Læs mere og hent turforslaget her.

 

 

 

 

 

 

Klassisk koncert i Frederik Ernsts Have

 

Kom og nyd klassiske toner samt en lækker lokal menu i Frederik Ernsts Have, lørdag d. 30. juli kl. 20.00

Læs programmet her.

 

 

 

 

 

Sommer i Toldbodhus

 

Fra mandag d. 27. juni til og med søndag d. 21. august er der åbent i Toldbodhus alle dage kl. 10-16, onsdage dog til kl. 18. Åbningstiderne gælder for både udstillingen ”Mennesket og havnen” og for Museumsbutikken.


Læs mere her.

 

 

 

 

 

Assens Lokalarkiv holder sommerferie

 

Assens Lokalarkiv holder sommerferie fra og med mandag d. 20. juni til og med onsdag d. 10. august. Arkivet åbner igen torsdag d. 11. august kl. 10-13. Rigtig go sommer.

 

 

 

 

 

 

Sommer i Ernsts Samlinger

 

Fra mandag d. 13. juni til søndag d. 28. august er der faste omvisninger i Ernsts Samlinger alle dage: mandag-fredag kl. 14.00 lørdag og søndag kl. 11.00. Vi glæder os til at se jer gennem hele sommeren.
Se mere her.

 

 

 

 

 

 

Romvisning - et samarbejde med Vinspecialisten

 

Museum Vestfyn har i samarbejde med Vinspecialisten i Assens udviklet en helt særlig oplevelse – en såkaldt ”romvisning”. Navnet er sammensat af ordene ”romsmagning” og ”rundvisning”, som er de to elementer i oplevelsen. Romvisningen er primært udviklet til gæster, der ankommer med fjordbåden Helene. Fjordbåden ankommer til Assens Havn fra Haderslev, alle onsdage i juli samt første onsdag i august. For at give borgerne i Assens Kommune mulighed for at opleve en romvisning, kan den nu også bookes gennem Visit Assens. Oplevelsen starter med en rundvisning i Toldbodhus. Toldbodhus er et fysisk vidnesbyrd om den fortoldning af spiritus, kvæg og andre varer, der er foregået ved Assens. Rundvisningen afsluttes med en lækker romsmagning, forestået af Vinspecialisten. Her kan gæsterne smage 3 forskellige slags rom og dermed runde historien om fortoldning af bl.a. spiritus af på passende vis, med udsigt over havnen. Romvisningen finder sted: alle onsdage i juli og første onsdag i august kl. 13.30-14.30 og 14.30-15.30. Læs mere og bestil en romvisning her.

 

 

 

 

 

 

Museums Vestfyn i pakkeform

 

Museum Vestfyn har indgået et samarbejde, med andre vestfynske oplevelsesudbydere, om oplevelsen Kunst- og Kulturoplevelser på Vestfyn. Oplevelsen finder sted i weekenden d. 12.-14. samt 19.-21. august. Den røde tråd er dansk kulturarv, kunst og historie. Bidraget fra Museum Vestfyn er en rundvisning i Ernsts Samlinger lørdag eftermiddag og efterfølgende kaffe og kage i Frederik Ernsts nyistandsatte, italiensk inspirerede have. Der vil også være mulighed for at se særudstillingen Dreyer – Liv og Landskab i Willemoesgaarden lørdag formiddag. Se hele programmet og book oplevelsen her.

 

 

 

 

 

Dreyer - Liv og Landskab

 

Den 13. juni 2016 ville maleren Dankvart Dreyer være fyldt 200 år. Det fejrer Museum Vestfyn med særudstillingen Dreyer – Liv og Landskab. Udstillingen åbner i Willemoesgaarden den 13. juni og løber frem til 18. december. Ud over museets egne værker, udstilles også værker indlånt fra private ejere. Der bliver således en unik mulighed for at se værker, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden. Efter et studieophold i København vendte Dankvart Dreyer vendte tilbage til Vestfyn. Her malede han flere malerier fra egnen. Udstillingen viser flere sider af Dreyers værker og veksler mellem de store formater, som var tidens udtryk, og de mindre formater, som viser de nære studier af naturen og som er de værker, mange i dag vægter højt.
I forbindelse med udstillingen samarbejder museet med 2. klasse på Ebberup skole samt kunstneren Christian Elovara. Eleverne går i ”Dreyers fodspor”. Resultatet af samarbejdet vil kunne opleves i udstillingen.


 

 

 

 

 

Endnu flere nyheder

 

Vi har i dag udsendt vores andet nyhedsbrev. Vi håber, at mange har lyst til at modtage det og læse om noget af alt det spændende der sker på Museum Vestfyn. Ønsker du at modtage nyhedsbrevet kan du tilmelde dig her. Samme sted kan du også læse det, men husk at tilmelde dig, så du fremover selv modtager nyhedsbrevet. Go' læselyst.

 

 

 

 

 

På vand og brød i Toldbodhus

 

Museum Vestfyn løfter fredag d. 18. marts kl. 14.00 sløret for en vigtig del af historien for Assens by- og opland. Med genåbningen af udstillingen "Mennesket og havnen" kan man nu også opleve dele fra arresthuset, der i 1969 blev revet ned efter at have fungeret siden 1858. Arresthuset lå på torvet i tilknytning til rådhuset. Med udstillingsåbningen slår Museum Vestfyn dørene op i Toldbodhus og skyder sæsonen i gang. I påsken kan udstillingen besøges alle dage kl. 10-16. For børn vil der desuden være mulighed for at gå på skattejagt i udstillingen, bygge en arrest i klodser, tegne og farvelægge. Alle er velkomne til deltage i åbningen. Vi glæder os til at se jer både til åbningen og i påsken.

Læs mere om udstillingen her.

 

 

 

 

 

 

aktiviteter for børn i vinterferien

 

I vinterferien slår Museum Vestfyn dørene op for Maritime dage i Toldbodhus.

Fra søndag d. 14. til søndag d. 21. februar, alle dage kl. 10-16.

Der vil være aktiviteter for både børn og barnlige sjæle. Der bliver rig mulighed for at lave sin egen båd og male den efter alle kunstens regler. Har du mon mod på at søsætte den i museets eget "havnebassin"? Der bliver også mulighed for at farvelægge maritime motiver - eller at skabe egne motiver. Hvis vejret tillader det, bliver der også mulighed for at slå reb og lege med legeredskaber fra gamle dage. Med rebet kan du lære at slå sømandsknob. Måske har du mod på at gå på skattejagt i toldbodens mange fortællinger? Hvis opgaven lykkes, vil du modtage en velfortjent præmie.

Der er også åbent i udstillingen.

 

 

 

 

 

nyhed med nyheder

 

På Museum Vestfyn har vi i dag, fredag d. 5. februar, udgivet vores første nyhedsbrev. Introduktionen af et nyhedsbrev her i 2016, er et led i virkeliggørelsen af vores strategi: ”Historien er Overalt”. Vi vil meget gerne informere alle der interesserer sig for Museum Vestfyn, og for kultur og historie på Vestfyn generelt, om de ting museet arbejder med, og hvad vi planlægger i den kommende tid. Nyhedsbrevet vil frem over udkomme hvert kvartal og selvfølgelig i en ekstra udgave, hvis der sker noget specielt. Ønsker du at modtage vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig her. Samme sted kan du også læse nyhedsbrevet. Go’ læselyst.

 

 

 

 

 

Skole- og børnehavesamarbejde

 

Museum Vestfyn har i 2015 satset på at etablere et samarbejde med skoler og børnehaver i Assens Kommune. Samarbejdet skal videreudvikles og udbredes i 2016.
Et af formidlingsforløbene ”Hvor kommer jeg fra?” er rettet mod 5. og 6. klasse.
Målet med dette formidlingsforløb er at øge elevernes bevidsthed omkring stedsidentitet, ved at præsentere dem for spørgsmål, som knytter sig til deres lokalområde. Eleverne skal kunne opleve deres eget liv som en del af en større sammenhæng, både historisk og kulturelt. Dette opnås gennem en perspektivering af elevernes egen lokale forankring med museets samling af malerier fra Vestfyn, primært fra første halvdel af 1800-tallet.
Formidlingsforløbet er afprøvet på 5. og 6. klasse ved Køng Idrætsfriskole. Et af resultaterne er, at eleverne oplever stor succes, når deres eget bidrag bliver præsenteret og perspektiveret i forhold til de vestfynske malerier fra 1800-tallet.


 

(Foto: besøg af Køng Idrætsfriskole i udstillingen "4 + 4 Kultur & Landskab").

 

 

 

 

Nyt navn til museumsforeningen

 

Museumsforeningen har skiftet navn til ”Vestfyns Museumsforening”. Foreningen har til formål: ”at fremme interessen for Vestfyns historie, at arbejde for en større kulturpolitisk forståelse og at støtte den selvejende institution Museum Vestfyn”. Et medlemskab koster kr. 100 pr. år og støtter først og fremmest museets arbejde. Herudover er der særlige fordele for medlemmer af museumsforeningen bl.a. gratis adgang for to personer til Museum Vestfyn – dog 50% rabat på entré i Ernsts Samlinger. Invitation til særlige arrangementer og begivenheder samt 10% rabat på de fleste varer i museumsbutikken. For yderligere information og indmeldelse i ”Vestfyns Museumsforening”, se her.

 

 

 

 

 

Ny bestyrelse

 

Museum Vestfyn har fået ny bestyrelse. Bestyrelsen består af: John Koppel, advokat - udpeget af Vestfyns Museumsforening. Lars Bisgaard, lektor, ph.d. - udpeget af den øvrige bestyrelse. Ingemann Jensen, formand for Arkivrådet - udpeget af Arkivrådet. Tea Dahl Christensen, museumsinspektør - valgt af medarbejderne. Ena Nørgaard, formand for kulturudvalget i Assens Kommune - udpeget af Assens Byråd (se foto: fra venstre mod højre). Bestyrelsen har konstitueret sig som følger: formand: John Koppel, næstformand: Ena Nørgaard og medarbejderrepræsentant: Tea Dahl Christensen. Velkommen til den nye bestyrelse, vi glæder os til samarbejdet.

Læs mere her.

 

(Foto: bestyrelsen for Museum Vestfyn).

 

 

 

 

Bestil en omvisning

 

Vores udstillinger holder vinterlukket – og så alligevel. Husk at du altid kan bestille en omvisning i ”Ernsts Samlinger”. Men også i ”Mennesket og Havnen” i Toldbodhus er det muligt at bestille en omvisning. For at dække omkostningerne til en betalt rundviser er mindsteprisen på en bestilt omvisning kr. 600. Læs mere om bestilling af rundvisning i "Ernsts Samlinger" og "Mennesket og Havnen" . Vi gælder os til at se jer.

 

(Foto: stemningsbillede fra udstillingen "Mennesket og Havnen" i Toldbodhus).

 

 

 

 

Juleferie

 

Museum Vestfyn ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Vi går på juleferie og er tilbage igen mandag d. 4. januar 2016.

Tusind tak til alle, som har vist interesse for vores arrangementer og begivenheder i 2015. Det har været et travlt år, som har budt på åbning af udstilling i både Toldboden - "Mennesket og Havnen" og i Willemoesgaarden - "4 + 4 Kultur & Landskab", et samarbejde med Tobaksgaarden og åbning af en mindre udstilling med kort og breve til Frederik Ernst, i Østergade 57. Desuden har vi startet et samarbejde med børnehaver og skoler i kommunen og arrangeret børneaktiviteter i både sommer- og efterårsferien samt juleklip i december. Vi har nydt det og arbejder på, at der også i 2016 bliver mange begivenheder at dele med jer. Vi glæder os til at se jer igen i det nye år.

 

GLÆDELIG JUL

 

 

(Foto: julestemning i Østergade, 1935).

 

 

 

 

Udstilling af breve og kort, samt julesalg i butikken

 

Fredag d. 11. december kl. 14 åbner vi en mindre udstilling i de tidligere butikslokaler ved Ernsts Samlinger, Østergade 57. Vi har erhvervet en større brev- og postkortsamling fra sølvvarefabrikant Frederik Ernst. For at give folk en mulighed for at se disse, holder vi ekstraordinært åbent i de tidligere butikslokaler fredag d. 11. og lørdag d. 12. december. Udover at se et udvalg af ovennævnte breve og kort, bliver der også mulighed for at købe butiksvarer, så som legetøj, bøger, glas og keramik med en god julerabat. Der er åbent i udstillingen/butikken:

 

Fredag d. 11. december kl. 14-18. Udstillingen åbnes kl. 14 med velkomst og tale. Alle er velkomne.

Lørdag d. 12. december kl. 10-16.

 

Der er desuden rundvisning i Ernsts Samlinger fredag d. 11. december kl. 15, samt lørdag d. 12. december både kl. 11 og kl. 14.

 

 

 

 

 

Juleklip i Willemoesgaarden

 

Lørdag d. 12. og søndag d. 13. december er der juleklip i udstillingen "4 + 4 Kultur og Landskab" i Willemoesgaarden, for både børn og barnlige sjæle. Så kom og "jul" med os. Vi klipper i hele udstillingens åbningstid, fra kl. 11-15 begge dage. Alle er velkomne. Det er gratis at deltage, når entréen er betalt. Børn- og unge under 18 år har gratis adgang.

Se mere om udstillingen her.

 

 

 

 

 

Vinterlukket i udstillingen "Mennesket og Havnen"

 

Udstillingen "Mennesket og Havnen" i Toldboden holder vinterlukket fra og med på mandag d. 7. december. Udstillingen åbner igen i vinterferien, uge 7 og 8 (nærmere tidspunkt følger). Fra påskeferien 2016 åbner udstillingen igen fast. Denne gang med en ny udstillingsdel om Assens gamle arrest. Så kik forbi på onsdag fra kl. 12-19 eller i weekenden fra kl. 12-16 og se udstillingen inden den lukker ned for vinteren.

I samme periode, som udstillingen holder lukket, er museumsbutikken i Toldboden også lukket. Frem til d. 20 december har vi et udvalg af varer i Willemoesgaarden.

 

 

 

 

 

Museum Vestfyn i skole

 

Museum Vestfyn har indledt et samarbejde med Idrætsfriskolen i Køng og Nationalt Videncenter for Historie og Kulturarvsformidling. Målet for samarbejdet er, at øge elevernes stedsidentitet. For Museum Vestfyn er opgaven bl.a. hvordan vi får koblet museets store samling af malerier og skitser af det vestfynske kulturlandskab sammen med elevernes hverdag og dermed får gjort vores samling relevant for en ny generation af brugere? Kan vi ved hjælp af samarbejdet bidrage til at øge elevernes evne til at perspektivere egne og andres historiske fortællinger i tid og rum? Hvilket er et af kompetencemålene for historiefaget efter 6. klassetrin.

 

Samarbejdet med Idrætsfriskolen i Køng giver anledning til flere møder mellem museet og skolen, I første omgang kommer en museumsformidler på besøg på skolen og præsenterer vilkårene i en tidsperiode og spørgsmålet om, hvordan disse afspejler sig i malerierne. Efter besøget arbejder eleverne i klassen og producerer værker, som giver et indblik i kulturlandskabet set fra deres hverdag. Disse værker integreres efterfølgende i udstillingen "4 + 4 Kultur & Landskab", i Willemoesgaarden og er dermed en del af udstillingen når eleverne senere besøger museet.

 

Læs mere om udstillingen "4 + 4 Kultur & Landskab" her.

 

(Foto: Museumsinspektør Ingrid Vatne fortæller på Køng Idrætsfriskole).

 

 

 

 

"Det fynske kulturlandskab på museum"

 

Torsdag d. 19. november kl. 19.30 holder cand.mag. Lise Gerda Knudsen, Odense Bys Museer foredrag på Tobaksgaarden om baggrunden for at etablere et fynsk frilandsmuseum, "Den Fynske Landsby", og om hvordan man gennem 70 år har forsøgt at formidle "det særligt fynske". Efter foredraget viser museumsinspektør Ingrid Vatne, Museum Vestfyn, rundt i udstillingen "4 + 4 Kultur & Landskab" i Willemoesgaarden.

Læs mere om arrangementet her.

 

 

 

 

 

arkivernes dag

 

Lørdag d. 14. november fra kl. 10-14 afholdes "Arkivernes Dag" på Assens Lokalarkiv.

Temaet er "Stormflod i Assens gennem tiderne".

 

Anden lørdag i november er hvert år arkivernes dag - en dag hvor både stads-, kommune- og egnsarkiverne byder alle indenfor. Så ud over at blive klogere på stormflod i Assens, har du på denne dag mulighed for at se de mange spændende arkivalier i form af kort, billeder og dokumenter, som lokalarkivet opbevarer. Du kan også få en snak med de frivillige på lokalarkivet. Måske har du materiale, som lokalarkivet kunne være interesseret i. Så kom forbi og besøg os - alle er velkomne, vi glæder os til at se jer.

 

 

Foto: fra oversvømmelserne d. 31/12-1904.

 

 

 

 

Velkommen til Tea

 

Pr. 1. november er Tea Dahl Christensen, 33 år, blevet ansat som museumsinspektør på Museum Vestfyn. Tea har netop færdiggjort sin ph.d.afhandling om den danske soldaterhelt i Danmarks nyeste historie. Teas første arbejdsopgave bliver at indgå i det team, som færdiggør vores samlingsrevision. Herefter bliver én af Teas mange arbejdsopgaver at undersøge Vestfyns historie.

Med endnu en museumsinspektør i folden, kan vi i endnu højere grad være en aktiv del af den levende kultur i Assens Kommune.

Rigtig hjertelig velkommen til Tea.

 

 

 

 

 

 

nye vedtægter - 2016

 

Assens Byråd har godkendt nye vedtægter for Museum Vestfyn, gældende fra 1. januar 2016.

Du kan læse de ny vedtægter her.

Vedtægterne omfatter blandt andet museets formål og ansvarsområde. Samarbejde med andre museer. Bevaring, sikring, udskillelse og kassation mv.

Det er i museets vedtægter, at der blandt andet står at: "Museet skal aktualisere viden om kulturarv og gøre den tilgængelig og vedkommende" (afsnit 2.3) og "...museet skal ved et aktivt formidlingsarbejde gøre sin samling og sin viden tilgængelig for alle befolkningsgrupper" (afsnit 2.4).

 

 

 

 

 

 

Assens Lokalarkiv

 

I "Foreningshuset Gasværket" finder du "Assens Lokalarkiv" og de folk som gør et stort stykke frivilligt arbejde for at bevare lokalsamfundets fælles hukommelse. Men de har brug for din hjælp, så materiale og vigtig viden ikke går tabt.

 

Læs her hvad Assens Lokalarkiv modtager med glæde.

 

Fra d. 1. november får Assens Lokalarkiv nye åbningstider. Du kan se åbningstiderne her - og læse mere om Assens Lokalarkiv.

 

 

Foto: Der arbejdes på "Assens Lokalarkiv".

 

 

 

 

Nye åbningstider

 

Efterårsferien er slut og hverdagen er i gang igen. Det afspejler sig også i vores åbningstider, som er reduceret i vinterperioden.

 

Toldbodhus: "Mennesket og Havnen".

Frem til uge 50.

Onsdage: kl. 12-19.

Lørdag og søndag: kl. 12-16.

 

- Samme åbningstider gælder for museumsbutikken -

 

Willemoesgaarden: "4 + 4 Kultur + Landskab".

Frem til d. 20. december.

Onsdag-fredag: kl. 13-17.

Lørdag og søndag: kl. 11-15.

 

Læs mere om åbningstiderne her.

Læs mere om udstillingerne her.

 

 

 

 

 

Børneaktiviteter i efterårsferien

 

Efterårsferien står for døren, det er tid til hygge og leg med børnene. I hele uge 42 har vi aktiviteter for børn (- og barnlige sjæle) i alle aldre.

Der er aktiviteter i både Willemoesgaarden og i Toldboden.

Se program og flere oplysninger her.

 

 

 

 

 

Ny udstilling - åbner mandag d. 12. oktober kl. 13.00

 

 

 

Vi glæder os til at vise jer vores nye udstilling, som er et samarbejde med Tobaksgaarden.

Der bliver derfor udstilling både i Willemoesgaarden og på Tobaksgaarden.

 

Udstillingen åbner:

Mandag d. 12. oktober kl. 13.00 i Willemoesgaarden med velkomst og taler. Kl. 13.30 fortsætter åbningen i Tobaksgaarden.

Alle er velkomne - vi glæder os til at se jer.

 

Læs mere om udstillingen her.

 

 

 

 

Åbningstider i efterårsferien

 

Efterårsferien nærmer sig og der er mange muligheder for at besøge én eller flere af vores udstillinger:

 

"Mennesket og Havnen" - i Toldboden: alle dage kl. 10-16, onsdag dog til kl. 19.

"4 + 4 Kultur + Landskab" - i Willemoesgaarden: mandag-fredag kl. 13-17, lørdag og søndag kl. 11-15.

"Ernsts Samlinger": onsdag kl. 11.

 

Vi glæder os til at se jer.

 

Læs mere om åbningstiderne her.

Læs mere om udstillingerne her.

 

 

 

 

 

Ny udstilling til efterårsferien - et samarbejde med tobaksgården

 

Museum Vestfyn og Tobaksgården er i fuld gang med at planlægge en ny udstilling om kultur og landskab. Titlen på udstillingen bliver:

 

"4 + 4 Kultur + Landskab".

 

Udstillingen åbner mandag i efterårsferien (d. 12. oktober) i både Willemoesgaarden og i Tobaksgårdens udstillingslokaler.

 

Museum Vestfyn vil arbejde med 4 blikke på de gamle landskabsmalerier fra guldalderen (1800-1850) - Tobaksgården vil arbejde med 4 moderne landskabskunstnere.

 

Læs mere om den kommende udstilling her.

 

 

 

 

 

 

ny Formidlingsplan 2015-2018

 

Samarbejde og nye måder at formidle på...

Når Museum Vestfyn de kommende år skal formidle Assens Kommunes kulturarv bliver "samarbejde" og "udforskning af nye måder at formidle på" vigtige elementer. I sidste uge blev Museum Vestfyns formidlingsplan for 2015-2018 godkendt af museets bestyrelse. Formidlingsplanen skal sikre, at museet lever op til de strategiske mål om at spille en central rolle i kommunen, både som videncenter, attraktion og læringsmiljø. Samtidig skal der appelleres til mange forskellige samfundsgrupper og alle aldersgrupper.

 

I juni åbnede udstillingen "Mennesket og Havnen" i Toldboden. Mange besøgende har henvendt sig med ønsker om emner til udstillingen. En del af disse vil museet arbejde videre med i de kommende år, når udstillingen løbende ændres. På den måde får borgerne indflydelse på den historie, som museet formidler. Mange af formidlingsplanens tiltag er styret af forskellige måder at samarbejde med borgerne på omkring kulturarven. Disse tiltag bygger på ideen om, at museet skal arbejde på, at kulturarven bliver en vigtig del af borgernes liv og deres identitet. Gennem samarbejde skabes unikke muligheder for at kunne sætte personlige historier i et bredere perspektiv. Museet har allerede taget initiativ til et samarbejde med skoler og daginstitutioner i kommunen, et samarbejde som udvides og videreudvikles i de kommende år.

 

"Tidligere var kulturhistorien vigtig af den simple grund, at det var kulturhistorie. Sådan er det ikke længere. Det er derfor museernes opgave at gøre kulturhistorien vigtig og relevant for det moderne publikum". Sådan siger museumsinspektør Ingrid Vatne og forklarer, at museerne skal fokusere på at skabe dialog mellem museum og publikum, så der bliver plads til publikums egne fortolkninger igennem deres oplevelser af historien. Dette vil også komme til udtryk i den kommende udstilling på Willemoesgaarden, som åbner d. 12. oktober, hvor der stilles skarpt på kultur og landskab. Denne udstilling er et samarbjede med "Tobaksgården".

 

Læs formidlingsplanen her

 

 

(Ovenstående tekst er fra pressemeddelelsen).

 

 

(Foto: aktiviteter ved Toldboden i forbindelse med "Assens for fulde Sejl - Historien er Overalt").

 

 

 

 

 

Nye åbningstider i "Ernsts Samlinger".

 

Fra d. 1. september til og med d. 31. oktober er der omvisninger i Ernsts Samlinger hver lørdag og søndag kl. 11.00.

I efterårsferien er der også omvisning onsdag (d. 14/10) - ligeledes kl. 11.00.

Der åbnes, som altid, for salg af billetter 15 minutter før. Læs mere her.

 

 

 

 

 

 

Nye åbningstider i "Mennesket og Havnen".

 

Efteråret nærmer sig og derfor ændre vi åbningstiderne i udstillingen. Fra uge 34 og frem til efterårsferien er der åbent i udstillingen:

Tirsdag til søndag, kl. 12-16, onsdage dog til kl. 19.

Onsdage er der også stadig mulighed for at høre om tankerne bag udstillingen fra kl. 16.30-17.00.

Og husk - billetten gælder stadig et helt år. Vi ses.

 

 

 

 

 

 

 

Kom og oplev det historiske event

Se programmet her - vi ses.

 

 

 

 

 

 

Museum Vestfyn på Tour

 

"Historien er Overalt" er mottoet for Museum Vestfyn. Derfor tager to museumsinspektører fra museet på tour rundt i kommunen fredag d. 17. juli og lørdag d. 18. juli.

På seks steder i Assens Kommune kan du møde de to museumsinspektører og høre mere om historierne bag: den nyligt åbne udstilling "Mennesket og Havnen" i Toldbodhus i Assens og det kommende krammarked d. 22. juli til eventen "Assens for fulde Sejl - Historien er Overalt".

 

På touren vil der bl.a. være mulighed for at smugtræne på væltepetercykler, som bliver én af aktiviteterne på krammarkedet i Assens og prøve de historisk inspirerede sommeraktiviteter, som afholdes for børn hver onsdag kl. 11-14 ved Toldbodhus.

 

Du kan møde Museum Vestfyn:

 

Fredag d. 17. juli

I Tommerup Stationsby, ved Super Brugsen kl. 14-15

I Vissenbjerg, ved Daglig Brugsen kl. 15.30-16.30

I Aarup, ved Meny kl. 17-18

 

Lørdag d. 18. juli

I Knarreborg, Tommerup, ved Super Brugsen kl. 10-11

I Glamsbjerg, ved Glamsbjerg Bageri kl. 11.30-12.30

I Haarby, ved Super Brugsen kl. 13-14

 

Vi glæder os til at se jer.

 

Foto: Museumsinspektør Lene Bang Krause øver sig på væltepetercykel.

 

 

 

 

Rundvisning i udstillingen "Mennesket og Havnen".

Onsdage kl. 16.30-17.00. Til og med d. 12. august.

Pris: køb af årsbillet kr. 40,00 eller fremvisning af tidligere indkøbt årsbillet.

Vi glæder os til at se jer.

 

 

 

 

 

 

Børneaktiviteterne er skudt i gang.

I det flotte sommervejr fik vi skudt børneaktiviteterne godt i gang og det var sjovt - så kom og leg med på onsdag.

Se flere billeder og oplysninger her.

 

 

 

 

 

 

vi har flyttet museumsbutikken.

Den finder du nu i Toldboden, sammen sted som udstillingen

"Mennesket og Havnen", så kom forbi og se alle de flotte ting vi sælger.

Åbningstiderne er de samme, som udstillingen:

Alle dage kl. 10-16, onsdage dog til kl. 19.

Vi ses.

 

 

 

 

 

Vi glæder os til at vise jer vores nye udstilling:

 

 

 

 

Vi vil så gerne se dig. Så som noget nyt kommer billetten til at gælde i et år, pris kr. 40,00.

Så kan du komme så mange gange du har lyst, for at se hele udstillingen, for at fordybe dig i en lydfil

eller for at gense en enkelt genstand, det er helt op til dig.

Se her for praktiske informationer om udstillingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommeraktiviteter for børn

 - kom og leg med os

 

I år har vi aktiviteter for børn i sommerferien. De afholdes på Toldboden, Nordre Havnevej 19, Assens.

Onsdage kl. 11-14 fra uge 27 til og med uge 32.

Aktiviteterne bliver blandt andet:

 

  • At slå reb.
  • Lege fra gamle dage.
  • "Store vaskedag".
  • Sænke slagskibe.

 

Vi glæder os til at se jer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følgende blev lagt på forsiden af hjemmesiden, samt udsendt som nyhedsbrev tirsdag den 9. juni 2015:

 

 

 

Hvad sker der på Museum Vestfyn?

 

Vi åbner ny udstilling: ”Mennesket og Havnen” i Toldboden 27. juni.

Som led i vores ønske om at være i dialog og vise museet frem, indbyder vi til:

 

Gå-Hjem møde torsdag 11. juni kl 17-19

i Toldboden, Ndr. Havnevej 19, Assens.

 

· Se den tomme Toldbod, før vi pakker den ind i en ny udstilling.

· Hør om vores ideer med udstillingen og vores tanker for det nye Museum Vestfyn.

 

Der vil være rig lejlighed til at få stillet sin nysgerrighed og til at stille spørgsmål.

 

Museum Vestfyns prioriteringer betyder, at museets ydre rammer ændrer sig. Mands Samling er lukket, og Vestfyns Hjemstavnsgård skal ikke længere være en del af Museum Vestfyn. Der er endnu ikke taget endelig stilling til gårdens fremtid.

 

Det har givet anledning til en række misforståelser, som vi meget gerne vil være med til at fjerne ved samme lejlighed.

 

Vi håber, at alle, der er interesserede i museet, vil komme og deltage aktivt.

 

Museum Vestfyn

 

 

I forbindelse med Hjemstavnsgårdens fremtid har vi udarbejdet to notater, der fortæller om baggrunden for sagen og om de regler der gælder for museers bygninger og museers samlinger. Du kan finde dem her og her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernsts Samlinger

Østergade 57

5610 Assens

klik her

 

Willemoesgaarden

Østergade 36

5610 Assens

klik her

    

Toldbodhus              

Nordre Havnevej 19        

5610 Assens

klik her

administration

Østergade 57 A

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

Mail: post@museumvestfyn.dk

 

 

 

assens lokalarkiv

Foreningshuset Gasværket

Ramsherred 52 

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

klik her

 

 

 

 

Fredag d. 23. marts holder vi (gen-) åbning af udstillingen Mennesket og havnen i Toldbodhus, Nordre Havnevej 19. Alle er meget velkomne til at deltage i åbningen, som finder sted kl. 14.
Lørdag d. 24. marts slår vi dørene op til sæsonstart.
Onsdag d. 28. marts har vi præmiere på vores nye koncept "Gratis Onsdag".