Gå til forsiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Vi har - vi tar

 

 

Hvad kan jeg finde på arkivet

Arkivet rummer blandt andet person-, sted- og topografiske fotos, virksomheds-, forenings-, og privatarkiver samt jubilæumsskrifter, lokale avisudklip og vejvisere. Vi har også gamle film fra Assens - samt en stor samling aviser fra Assens, som tidligere var tilgængelig på biblioteket i Korsvangcentret. Avissamlingen blev overdraget fra Assens Bibliotekerne til lokalarkivet i forbindelse med arkivets indvielse i oktober 2014.

 

Du kan bruge lokalarkivet hvis du skal: foretage slægtsforskning, vil vide hvilke butikker som tidligere lå i Assens eller hvornår den første færgerute til Baagø startede og meget andet. Kun fantasien sætter grænser - prøv os af.

 

 

Hvad modtager vi på arkivet

Vi modtager med stor glæde materiale til arkivet, det er en forudsætning for at vi kan bevare lokalsamfundets fælles hukommelse. Der skal dog være tale om arkivalier - det vil sige gamle breve, dagbøger, fotoalbum, lysbilleder mv. Vi modtager ikke genstande. Er du i tvivl, om du ligger inde med materiale, som vi gerne modtager - så kontakt os endeligt. Hvis du har materiale, som du synes er for privat til at alle kan se det, kan der også laves aftale om en klausul i en kortere eller længere periode.

 

For mere information se folderen: "Smid det ikke ud!" - som du kan læse her:

 

Åbn folderen "Smid det ikke ud!"

 

 

Ernsts Samlinger

Østergade 57

5610 Assens

klik her

 

Willemoesgaarden

Østergade 36

5610 Assens

klik her

    

Toldbodhus              

Nordre Havnevej 19        

5610 Assens

klik her

administration

Østergade 57 A

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

Mail: post@museumvestfyn.dk

 

 

 

assens lokalarkiv

Foreningshuset Gasværket

Ramsherred 52 

5610 Assens

Tlf. 64 71 31 90

klik her

 

 

 

 

Fredag d. 23. marts holder vi (gen-) åbning af udstillingen Mennesket og havnen i Toldbodhus, Nordre Havnevej 19. Alle er meget velkomne til at deltage i åbningen, som finder sted kl. 14.
Lørdag d. 24. marts slår vi dørene op til sæsonstart.
Onsdag d. 28. marts har vi præmiere på vores nye koncept "Gratis Onsdag".